Grönsaksgryta med bönor och quornbitar

Grönsaksgryta med bönor och quornbitar.
Ät gärna tillsammans med en proteinkälla, som kyckling eller quorn.

Antal portioner: 1

1 tsk olivolja
30 g  gul paprika
30 g  röd paprika
30 g  squash
30 g  stor gul lök
1 st  vitlöksklyftor
100 g krossade tomater
1 litet lagerblad
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
ev, lite färsk chilipeppar
100 g bönor mix

120 g qurnbitar

1. Skär paprika, lök och squash i bitar. Finhacka vitlöksklyftan.

2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna eller wok. Stek grönsakerna några minuter.

3. Tillsätt burktomaterna och örtkryddorna. Sjud i 15-20 minuter.

4. Tillsätt de sköljda bönorna samt quornbitarna och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera.

Total energi: 309 kcal

Mängd: Kolh 30g | Protein 25g | Fett 7,4g | Fiber 9,1g

Energi: Kolh 39E% | Protein 33E% | Fett 22E% | Fiber 6E%

Tabbouleh Ala FF

Tabbouleh Ala FF
En god och mättande bulgursallad från Libanon. Ät gärna som tillbehör till kyckling, kallskuret, fisk eller quorn.

Antal portioner: 1

25 g bulgur
1/2  röd lök
1 dl färsk slätbladig persilja
1/2 dl färsk mynta
5 cm gurka
1 1/2 tomater
0,5 dl färskpressad citronjuice
2 tsk olivolja.

Vitpeppar

1. Koka bulgurn enligt paketet. Låt svalna.

2. Hacka grönsakerna och blanda samtliga ingredienser. Smaksätt med nymalen vitpeppar.

Mängden mynta, persilja och citronjuice kan du anpassa efter din egen smak.

Tonfiskrisotto

Tonfiskrisotto
Ett busenkelt sätt att laga mat. Det tar 5 minuter.
(1 port)

1 dl kokt fullkornsris (rester)
1 st hårdkokt ägg, bara vitan hackat
150 g tonfisk i vatten, avrunnen

100 g grönsaksblandning med ärter, majs och paprika (från frysen)
1½ msk citronsaft
1 tsk olivolja

Svartpeppar

Färsk persilja hackad

¤  Rör ihop alla ingredienser