Chili med vegofärs
Chili med vegofärs
En god och mättande, energisnål och proteinrik maträtt.
(1 port)
120 g vegofärs
1 tsk olivolja
1 tsk olivolja
30 g gul lök, finhackad
1/2 st vitlöksklyfta, finhackad
1/2 krm chilipulver
1/2 krm chilipeppar
½ krm mald spiskummin
1/2 morot, finriven
1 dl krossade tomater
100 g valfria bönor, t.ex kidneybönor, vita bönor eller de du tycker är godast.
2 msk färsk persilja, klippt, eller fryst
1. Hetta upp en stekpanna och bryn färsen medan du sönderdelar den. Häll över den i en gryta.
2. Häll oljan i den varma stekpannan och fräs löken och kryddorna ett par minuter på medelvärme utan att det blir brynt. Häll över i grytan med köttfärsen.
3. Tillsätt den rivna moroten, krossad tomat, och koka i ca 20 min.
4. Spola av bönorna under rinnande vatten och tillsätt dem i grytan. Värm upp igen och klipp över persilja.
Servera med en enkel grönsallad.