0 Läs mer >>

Grönsaksgryta med bönor och quornbitar.
Ät gärna tillsammans med en proteinkälla, som kyckling eller quorn.

Antal portioner: 1

1 tsk olivolja
30 g  gul paprika
30 g  röd paprika
30 g  squash
30 g  stor gul lök
1 st  vitlöksklyftor
100 g krossade tomater
1 litet lagerblad
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
ev, lite färsk chilipeppar
100 g bönor mix

120 g qurnbitar

1. Skär paprika, lök och squash i bitar. Finhacka vitlöksklyftan.

2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna eller wok. Stek grönsakerna några minuter.

3. Tillsätt burktomaterna och örtkryddorna. Sjud i 15-20 minuter.

4. Tillsätt de sköljda bönorna samt quornbitarna och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera.

Total energi: 309 kcal

Mängd: Kolh 30g | Protein 25g | Fett 7,4g | Fiber 9,1g

Energi: Kolh 39E% | Protein 33E% | Fett 22E% | Fiber 6E%

Grönsaksgryta med bön...

0 Läs mer >>

Tabbouleh Ala FF
En god och mättande bulgursallad från Libanon. Ät gärna som tillbehör till kyckling, kallskuret, fisk eller quorn.

Antal portioner: 1

25 g bulgur
1/2  röd lök
1 dl färsk slätbladig persilja
1/2 dl färsk mynta
5 cm gurka
1 1/2 tomater
0,5 dl färskpressad citronjuice
2 tsk olivolja.

Vitpeppar

1. Koka bulgurn enligt paketet. Låt svalna.

2. Hacka grönsakerna och blanda samtliga ingredienser. Smaksätt med nymalen vitpeppar.

Mängden mynta, persilja och citronjuice kan du anpassa efter din egen smak.

Tabbouleh Ala FF

1 Läs mer >>

Tonfiskrisotto
Ett busenkelt sätt att laga mat. Det tar 5 minuter.
(1 port)

1 dl kokt fullkornsris (rester)
1 st hårdkokt ägg, bara vitan hackat
150 g tonfisk i vatten, avrunnen

100 g grönsaksblandning med ärter, majs och paprika (från frysen)
1½ msk citronsaft
1 tsk olivolja

Svartpeppar

Färsk persilja hackad

¤  Rör ihop alla ingredienser

Tonfiskrisotto

0 Läs mer >>

Bulgurpanna med tofu

(1 port)

25 g bulgur
1 tsk olivolja
1/2 gul lök
1/2 paprika
50 g sockerärter
50 g broccolibuketter
100 g tofu
salt och peppar
persilja


1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet.

2. Hacka löken och skär paprikan i bitar.

3. Hetta upp en stekpanna och häll i lite olja. Fräs lök, paprika, förvällda broccolibuketter och sockerärter. Smaka av med salt.

4. Skär tofun i tärningar och stek den i en annan stekpanna. Krydda med salt och peppar.

5. Blanda bulgur, grönsaker och tofu. Servera med hummus.

6. Enkel FF hummus. Mixa 50 g kikärtor med vitlök och 1/2 msk pressad citron.

Bulgurpanna med tofu

0 Läs mer >>

Chili med vegofärs
En god och mättande, energisnål och proteinrik maträtt.
(1 port)

120 g vegofärs
1 tsk olivolja

1 tsk olivolja
30 g gul lök
, finhackad
1/2 st vitlöksklyfta, finhackad
1/2 krm chilipulver
1/2 krm chilipeppar
½ krm mald spiskummin


1/2 morot, finriven
1 dl krossade tomater

100 g valfria bönor, t.ex kidneybönor, vita bönor eller de du tycker är godast.
2 msk färsk persilja, klippt, eller fryst

1. Hetta upp en stekpanna och bryn färsen medan du sönderdelar den. Häll över den i en gryta.

2. Häll oljan i den varma stekpannan och fräs löken och kryddorna ett par minuter på medelvärme utan att det blir brynt. Häll över i grytan med köttfärsen.

3. Tillsätt den rivna moroten, krossad tomat, och koka i ca 20 min.

4. Spola av bönorna under rinnande vatten och tillsätt dem i grytan. Värm upp igen och klipp över persilja.

Servera med en enkel grönsallad.

Chili med vegofärs

0 Läs mer >>

Chili con quorn

(1 port)

1 tsk olivolja
1/2 gul lök, finhackad

130g quornfärs

1 finhackade vitlöksklyftor
1 Lagerblad
100 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk färsk basilika, strimlad
1 tsk oregano, torkad
100 g bönmix sköljda.
salt och svartpeppar

CHILIYOGHURT
1 dl kesella lätt.
Lite färsk chili eller chiliflakes.

1.  Hetta upp en stekpanna och häll i olivoljan. Fräs löken och tillsätt quorn, vitlök och lagerblad.Låt alltsammans fräsa några minuter under omrörning.

2. Tillsätt tomatkross, tomatpuré. Låt sjuda ytterligare fem minuter.

3. Tillsätt basilika och oregano. Blanda i bönorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Chili con quorn

0 Läs mer >>

Nu är det dax för frukost. Sedan blir det ner till VTC och träna ett Fustra pass.
Känns bra att vara ledig idag.
Hinna träna. Måste plugga lite till kursen som är nästa vecka. Blir en sväng till Norrköping med barnen behöver nya fotbollsskor.

Dagens Lunchtips.
Stekt strömming med potatis och palsternackspure samt rårörda lingon.

Frukost!