Hemgjord Ajvar
1 st röd paprika
1 st tärnad aubergine
½ stor hackad lök
1 msk hackad chili
1 st hackad vitlök
2 kvistar timjan
1 matskedar hackad persilja
2 tsk rapsolja
1 msk vitvins vinäger
1 tesked paprika pulver
1/2 tesked malen svartpeppar
1 teskedar örtagårdskrydda
Sätt igång ugnen på 200C
Dela på paprikan och chilin, gröpa ur kärnorna. Lägg paprika, chili på en
Plåt med skinnsidan uppåt. Ringla lite rapsolja över och lite flingsalt.
Rosta dom i ugnen i ca 20 min. Ta ut dom och låt svalna.
Värm en gryta med lite rapsolja och fräs lök och vitlök i ca 2 minuter, blanda i aubergine och paprikapulver, sänk värmen och låt den små koka i ca 15 minuter.
Placera sedan allt utom örtkryddan i en matberedare, blanda allt till en jämn smet, smaksätt med örtsalt.
Servera röran till kött, kyckling, fisk