Lite mer tips på FF Mat.
Färsk tagliatelle med kall tonfiskröra ( kesella,hackad rödlök,Svarta oliver,Färsk basilika )
Färsk pasta med laxfile samt färsk spenat med kesella
Krämig tacokycklingpasta ( blanda kycklingbitar med tacokesella och paprika,lök, lägg detta på en nykokt färsk pasta alt, ris,bulgur
Köttfärs soppa med kesella ( köttfärs,krossade tomater,vitlök,tacokrydda,paprika,vatten,svartpeppar,vitkål i strimlor,)
Asiatisk kycklingsoppa 4port
8 dl vatten
300 gram kycklingfilé(er)
1 st gul lök(ar)
4 st vitlöksklyfta(or)
5 cm ingefära, färsk, skivad
2 stjälk(ar) citrongräs
4 st limeblad
1 st chili, röd
salt
150 gram sockerärtor
1 ask cocktailtomat(er)
8 st champinjoner
0,5 dl koriander, hackad
Tillagning
1. Skär löken i klyftor. Skär vitlöken i tunna skivor. Skär kycklingen i bitar. Fräs detta utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljong, salt, ingefära och limeblad. Skär bort den grova biten från citrongräset och finhacka resten.
2. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Tillsätt citrongräs och chili i soppan. Låt koka 15 minuter.
3. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna i två delar. Skär sockerärterna i två delar, lite snett så blir det snyggare. Finhacka koriandern. Tillsätt champinjoner, sockerärter och tomater och låt koka på svag värme någon minut. Strö koriander över soppan vid servering.
Avokadosoppa med sting
Ingredienser
4 st avokado
1 st lime
8 dl vatten
1,5 st vitlöksklyftor
2 st salladslök(ar)
1 st chili
0,5 kruka(or) koriander
salt
svartpeppar från kvarn
tabasco
Tillagning
1. Skala avokadon och gröp ur innehållet i en mixer eller matberedare. Kläm över saften från limen.
2. Mixa med vatten, lite i taget till en slät soppa.
3. Hacka vitlök, salladslök, chili och koriander grovt och mixa i det. Smaka av med salt och peppar.
4. Bjud tabasco till den som önskar hetta.
Borsjtj - rysk rödbetssoppa
Ingredienser
7 st rödbetor, (500-700 gram)
2 st gul lök(ar)
250 gram vitkål
2 st lagerblad
6 msk kesella
2 st morot/morötter
1 kruka(or) persilja
salt och peppar
1 krm svartpeppar
1,5 l vatten
1 msk vinäger
500 gram lammbog alt Nötkött
Tillagning
1. Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet. Skala och skär övriga grönsaker inklusive vitkålen i grova strimlor, gärna med hjälp av matberedare.
2. Fräs alla grönsaker i en rymlig gryta tills de får färg i lite olja, vilket ger en mustigare buljong med fin färg.
3. Tärna lammbringan i grytbitar och bryn köttet (samt ben om det medföljer) i lite smör separat i en gryta eller stekpanna och lägg sedan ner det tillsammans med grönsakerna.
4. Tillsätt vatten, buljong och kryddor och låt koka upp. Avlägsna gärna det skum som flyter upp på ytan.
5. Låt soppan koka i minst 40 minuter, gärna längre. Skala och riv den sista rödbetan och tillsätt den mot slutet, för en mer intensiv röd färg. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Servera med en klick kesella och klippt persilja
Färsbiffar med blomkålapure samt ruccola sallad toppad med kesella
Pannbiff med ugnsrostade rotfrukter med timjankesella
rödbetspannbiffar med ugnsrostade morötter,potatis,lök med en löksky
Köttfärsbiffar med wokad broccoli och blomkålspure samt ris
Kommentarer:
2
Anonym:
det står fel skall ändra det
det skall vara 2portioner samt 4dl vatten ok 300g kyckling
stefan
3
Nathalie:
Halloj! Bra recept Stefan!
Undrar dock hur många recepten är beräknade för? Är alla för 4 pers eller?
skriven
Asiatiska kycklingsoppan - blir inte det för lite mat till 4 port med bara 300 g kyckling? Ska man lägga till kolhydrater så det blir ff mat?