Pasta med kyckling, pesto och grönsaker samt kesella.

 

 

Chilikyckling med pestocreme och bulgurpytt
1 portion

1500 kcal – (2200 kcal) – Ingredienser

150 g – (200 g) – Kycklingfile
25 g – (25 g) – Bulgur
100 g – (150 g) – Grönsaker tärnade
1 msk – (1 msk) – Persilja hackad
1 tsk – (1 tsk) – Olivolja
1/2 tsk – (1 tsk) – Chilipulver
1 st – (1 st) – Citron pressad
50 g – (150 g) – Pestocreme

Gör så här:
Koka bulgur enligt paketet. Skär ner kycklingen i bitar. Marinera kycklingen med
pressad citron, chilipulver och 1 tsk olivolja. Stek kycklingen i ugnen tills den är färdig
ca 25 – 30 min 175 grader. Skär ner alla grönsaker i tärningar samt hacka persiljan.
Woka grönsakerna samt den kokta bulgurn. Pressa i lite citronsaft samt den hackade persiljan. Krydda på med lite svartpeppar.

Kostprogram: 1500 kcal
334 kcal
Mängd: Kolhydrat 20g | Protein 42g | Fett 8,4g | Fiber 4,8g
Energiprocent: Kolhydrat 24E% | Protein 50E% | Fett 23E% | Fiber 3E%

Kostprogram: 2200 kcal
484 kcal
Mängd: Kolhydrat 26g | Protein 66g | Fett 11g | Fiber 5,8g
Energiprocent: Kolhydrat 22E% | Protein 55E% | Fett 21E% | Fiber 2E%

Kommentarer:

1 Linnea:

skriven

Ser riktigt gott ut!



har du receptet på det? köper du färdig gjord pesto eller gör du egen?

2 Anonym:

skriven

Hejsan!

Jag gör egen pesto utan olja.

Kommentera här: