Mjuk Pepparkaka utan socker och smör!

 
8 bitar
ca 110 kcal/bit
Serveras med en creme på skyr och bär.
 
120 g havremjöl (havregryn som mixats)
20 g mandelmjöl
2 dl 80 g osötat proteinpulver
4 tsk psyliumfrön
2 tsk bakpulver
1/2 msk kanel
1/2 msk pepparkakskrydda
30 g pumpakärnor eller valnötter
(30 g hackad torkad frukt) ej inräknat i detta recept men blir gott.
1,5 dl mjölk
3 ägg
150 g skyr naturell
 

Blanda havremjöl, mandelmjöl, pumpakärnor, psyliumfrön, bakpulver, pepparkakskrydda, ptoteinpulver i en skål.

Visp ägg och blanda i skyr naturell.

Blanda ihop med mjölblandningen och rör om. Lägg i en oljad rund form.

Grädda på 150-175 grader i ca 15-20 min.

Grädda ej för länge då blir den torr.

Servera med  skyr naturell och hallon.

 

Första gången jag använder Proteinpulver till bakning. Brukar ej rekommendera det annars men till denna så passar det för att få upp proteininnehållet i kakan.

Det vart kanonbra ju.

Lycka till med bakandet!

 
 
#1 - - Moa:

Jag undrar om det inte behövs lite mer kryddor. Konsistensen blev jättebra men det smakade nästan ingenting. Någon idé på vad man kan göra i efterhand?

Svar: Hejsan! Min smakade kanon. Men krydda på mer i tex någon kesella, skyrcreme brevid.
Stefan

#2 - - Louise Nilsson:

Hejsan Stefan!:)
Den där kakan vill man stoppa tänderna i omgående.
Jag kör WoS 12 månaders program nu, får man möjligtvis äta den då? Utan proteinpulver..?:)

Kram /Louise

#3 - - stefan:

Tjena Louise!:)
Denna funkar perfekt som mellanmål med en kvargcreme. Roligt att du skall köra 12 månaders.
/Stefan

#4 - - Liiza:

Går den att frysa?

Svar: Hejsan! Den går bra att frysa. Dela upp den i portionsbitar och frys in.
Stefan