Fisksoppa med smak av saffran samt morötter och ärter

Fisksoppa med smak av saffran samt morötter och ärter

1 portion
Ingredienser
100 gram  vit fisk
30 gram  lax
0,25 st  gul lök(ar)
0,25 st  vitlöksklyfta(or)
0,5 msk  olja
1 msk  tomatpuré
0,5 st  morot
0,5 msk  skaldjursfond
2 dl  vatten
salt
cayennepeppar
1 knivsudd saffran
0,25 dl  gröna ärter
Tillagning
1. Skär fisken i bitar. Hacka lök och vitlök. Hacka morötter. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomatpuré och fräs en stund till.

2. Tillsätt morötter, fond, vatten, cayennepeppar och salt. Låt koka 5 minuter.

3. Tillsätt fisken och saffran och koka 5 minuter till. Tillsätt ärter och sjud en stund.